Selecteer een pagina
BulgarianCzechDutchEnglishGermanPolishRomanian
N

Vrijwaring

N

Uitvoerverklaring (EDD)

N

Transitokenteken

N

Groene kaart

N

Douanedocument

Auto Exporteren naar Polen

Bij het auto uitvoeren naar Polen komen verschillende regels en documentatie kijken. Wij van Autouitvoeren.nl helpen jou met alle benodigde informatie en documentatie, om je auto veilig naar Polen te exporteren. Er worden heel wat auto’s door Europa geëxporteerd en geïmporteerd en elk land heeft weer zijn eigen regelgeving. Ga je verhuizen naar Polen en wil je je auto meenemen, of heb je je auto verkocht en moet hij geëxporteerd worden naar Polen? Autouitvoeren.nl helpt met de export van auto’s naar Polen.

Regels auto uitvoeren Polen

Qua regelgeving is het land Polen niet heel veel anders dan andere Europese landen. Echter zijn er wel wat zaken waar goed op gelet dient te worden. Polen ligt een stukje van Nederland af, dus het is belangrijk om alles goed vooraf gecontroleerd en gedocumenteerd te hebben, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het makkelijkste is om natuurlijk contact met ons te zoeken, zodat wij alles voor je uit handen nemen voor een veilige export richting Polen.

Als je van plan bent om zelf je auto naar Polen te exporteren (lees: rijden), moet je dat doen met een auto waarvan alle documentatie nog geldig is. Je hebt dus een geldige APK nodig en een geldige autoverzekering. Belangrijk is ook om contact met het RDW op te zoeken. Het RDW is de officiële instantie binnen Nederland waarbij alle autogegevens worden geregistreerd. Voor het exporteren van je auto naar Polen, is het uitschrijven bij het RDW dus gewenst. Hierbij dien je ook het kentekenbewijs in te leveren. Hier loop je al direct tegen het eerste ‘probleem’ aan, aangezien dit kentekenbewijs ook nodig is voor de import in Polen.

Autouitvoeren.nl kan helpen met het aanvragen van een Kentekenbewijs deel 2. Hiermee kan je nog 14 dagen rondrijden in Nederland. Deze 14 dagen moeten dan ook gebruikt worden voor de invoer in Polen. Na deze 14 dagen is het voorlopige kentekenbewijs ook niet meer geldig.

Auto laten exporteren naar Polen

De andere mogelijkheid is het laten exporteren door Autouitvoeren.nl. Hiermee nemen wij alle documentatie op ons en zorgen wij dat je auto netjes in Polen wordt afgeleverd. Je voorkomt hiermee een hoop stress, maar ook onzekerheid. Neem contact met ons op voor het veilig exporteren van je auto naar Polen.

Lees ook meer blogs over onder andere:

Transitokenteken

Vrijwaring voor de auto

Auto uitvoeren naar Roemenie

Auto uitvoeren naar Frankrijk