Selecteer een pagina
BulgarianCzechDutchEnglishGermanPolishRomanian
N

Vrijwaring

N

Uitvoerverklaring (EDD)

N

Transitokenteken

N

Groene kaart

N

Douanedocument

Auto vrijwaren

Iedereen die al eens een auto heeft gekocht, of verkocht, heeft met een vrijwaringsbewijs te maken gehad. Een vrijwaringsbewijs voor de auto is benodigd om aan te tonen de auto niet meer op jou naam staat. Het vrijwaringsbewijs is één van de documenten die benodigd is bij het exporteren van jouw auto. Nadat het vrijwaringsbewijs voor de auto is getekend, ben jij niet meer verantwoordelijk voor dit voertuig. Een verzekering is dan ook niet meer nodig en je hoeft geen wegenbelasting meer te betalen. 

 

Vrijwaring auto aanvragen

Ben jij van plan je auto verkopen? Houdt dan rekening met het vrijwaren van je auto. Je ontvangt het vrijwaringsbewijs van je auto, nadat de tenaamstelling van het kenteken is overgeschreven. Het is erg belangrijk altijd naar het vrijwaring document te vragen, aangezien dit het bewijs is dat de auto niet meer op jouw naam staat. Het vrijwaring document is dus nodig bij: Het verkopen van je auto, het inruilen van je auto, het slopen van een auto en het overzetten van een auto op een andere naam. Autouitvoeren.nl kan helpen met alle informatie omtrent het vrijwaren van de auto. 

 

Vrijwaringsbewijs ontvangen

Zodra de auto is verkocht aan een particulier, dealer of sloper, ontvang je een vrijwaringsbewijs. Vooral bij verkoop aan particulieren ben je zelf verantwoordelijk voor dit document. TIjdens de verkoop dient er bij een postkantoor een overschrijving te worden aangevraagd. De kosten voor het vrijwaringsbewijs zijn ongeveer 10 euro. Direct na de aanschaf van dit vrijwaringsbewijs en dus het ‘bewijs van aankoop/verkoop’, ontvang je het vrijwaringsbewijs en is de auto officieel niet meer jouw bezit. 

 

Wil je je auto exporteren naar het buitenland? Dan kun je dit niet bij een kentekenloket regelen. Je moet je auto dan aanmelden bij een officiële instantie, die dit kan oplossen, zoals Autouitvoeren.nl. Wij helpen jou met alle benodigde informatie omtrent het vrijwaren van auto’s in binnen- en buitenland.

Lees ook meer over:

Auto exporteren naar Polen

Auto exporteren naar Roemenie

Auto uitvoeren

Auto exporteren naar Belgie