Selecteer een pagina
BulgarianCzechDutchEnglishGermanPolishRomanian
N

Vrijwaring

N

Uitvoerverklaring (EDD)

N

Transitokenteken

N

Groene kaart

N

Douanedocument

Auto uitvoeren naar Frankrijk

Frankrijk is een heerlijk land om in te wonen. Vele mensen dromen van de lange zonnige avonden, een kasteel a la de Meilandjes op een wijngaard en genieten van heerlijke diners en schitterende wijnen. Maar om in Frankrijk te komen, is het wel handig om een auto te hebben! Mocht je ervoor willen kiezen je auto mee te nemen naar Frankrijk, dan kan Autouitvoeren.nl je helpen met het verkrijgen van de juiste documentatie en transportregels. Ook kunnen wij assisteren met het daadwerkelijk vervoeren van de auto, zodat jij nergens over na hoeft te denken. Wij zijn expert in het uitvoeren van auto’s naar Frankrijk!

Wanneer auto uitvoeren naar Frankrijk

Het uitvoeren / exporteren van een auto naar Frankrijk doe je als je de auto vanuit Nederland wilt meenemen naar Frankrijk, of hebt verkocht aan een Fransman. Omdat Frankrijk lid is van de Europese Unie, is het handelen / uitvoeren naar deze landen relatief eenvoudig. Echter zijn er wel enkele zaken waarop je moet letten bij het uitvoeren van een auto naar Frankrijk. Allereerst dien je je auto uit te laten schrijven bij het RDW. Het RDW is de officiële instantie binnen Nederland waarbij alle autogegevens worden geregistreerd. Voor het exporteren van je auto naar Frankrijk, is het uitschrijven bij het RDW dus gewenst. Hierbij dien je ook het kentekenbewijs in te leveren. Hier loop je al direct tegen het eerste ‘probleem’ aan, aangezien dit kentekenbewijs ook nodig is voor de import in Frankrijk.

Autouitvoeren.nl kan helpen met het aanvragen van zogenaamd Kentekenbewijs deel 2. Hiermee kan je nog 14 dagen rondrijden in Nederland. Deze 14 dagen moeten dan ook gebruikt worden voor de invoer in Frankrijk. Na deze 14 dagen is het voorlopige kentekenbewijs ook niet meer geldig. Daarnaast dien je, zodra je de auto uitschrijft, ook je verzekering stop te zetten. Echter mag je niet met een onverzekerde auto rijden. Als je hiervoor kiest, dien je dus je auto te vervoeren middels een extern transport.

Auto exporteren naar Frankrijk

Autouitvoeren.nl is de expert als het gaat om het uitvoeren en exporteren van Auto’s naar Frankrijk. Wij nemen de gehele klantreis op ons, en zorgen voor de juiste documentatie en transport naar Frankrijk. Zo kun jij onbezorgd genieten van de nieuwe bestemming en weet je zeker dat jouw auto veilig aankomt op de plek van bestemming. Wil jij meer weten over Auto uitvoeren naar Frankrijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wil je meer lezen over onze blogs en expertises? Bekijk dan eens:

Auto Uitvoeren

Auto uitvoeren naar Belgie

Auto uitvoeren naar Polen

Vrijwaring voor de auto