Selecteer een pagina
BulgarianCzechDutchEnglishGermanPolishRomanian
N

Vrijwaring

N

Uitvoerverklaring (EDD)

N

Transitokenteken

N

Groene kaart

N

Douanedocument

Auto uitvoeren naar Roemenië

Het kan zijn dat jij je auto hebt verkocht aan de koper in Roemenië, of dat jij zelf de liefde van je leven bent tegengekomen in Roemenië en je auto wilt meenemen. Autouitvoeren.nl helpt met de uitvoer van jouw auto naar Roemenië. Voor het uitvoeren van auto’s zijn per land diverse regels en documentatie van belang. Autouitvoeren.nl is specialist in het uitvoeren van auto’s binnen Europa, waardoor wij alle zorgen uit handen nemen.

Auto uitvoeren Roemenië: waar op te letten?

Omdat Roemenië, net als Nederland, een lidstaat is van de Europese Unie, geldt dat vrij verkeer van middelen en diensten toegestaan is. Echter zijn er natuurlijk diverse regels waarop je dient te letten, bij het uitvoeren van je auto naar Roemenië. Allereerst zit er een duidelijk verschil tussen het laten exporteren, of het zelf exporteren van je auto. Als je een partners, zoals Autouitvoeren.nl inschakelt, zal alle benodigde documentatie en export uit handen worden genomen. Je kunt hierdoor volledig veilig aan de slag gaan. Wil je zelf je auto exporteren middels de snelweg, zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden.

Auto exporteren Roemenië – Autouitvoeren.nl helpt!

Het RDW is de officiële instantie binnen Nederland waarbij alle autogegevens worden geregistreerd. Voor het exporteren van je auto naar Roemenië, is het uitschrijven bij het RDW dus gewenst. Hierbij dien je ook het kentekenbewijs in te leveren. Hier loop je al direct tegen het eerste ‘probleem’ aan, aangezien dit kentekenbewijs ook nodig is voor de import in Roemenië.

Autouitvoeren.nl kan helpen met het aanvragen van een Kentekenbewijs deel 2. Hiermee kan je nog 14 dagen rondrijden in Nederland. Deze 14 dagen moeten dan ook gebruikt worden voor de invoer in Roemenië. Na deze 14 dagen is het voorlopige kentekenbewijs ook niet meer geldig. Je kunt dit natuurlijk volledig uit handen laten nemen door een export zoals Autouitvoeren.nl. Wij helpen jou met de volledige uitvoer van de auto naar Roemenië.

Lees ook meer over:

Auto uitvoeren naar Polen

Auto uitvoeren naar Duitsland

Auto uitvoeren naar Belgie