Selecteer een pagina
BulgarianCzechDutchEnglishGermanPolishRomanian
N

Vrijwaring

N

Uitvoerverklaring (EDD)

N

Transitokenteken

N

Groene kaart

N

Douanedocument

Transitokenteken

Een transitokenteken is een tijdelijk / doorvoerkenteken dat benodigd is bij het reizen van een niet-geregistreerde auto door Nederland. Dit kenteken is dus nodig als je een auto koopt in het buitenland en via Nederland moet reizen naar een andere bestemming. Ook is het transitokenteken nodig om gekeurd te worden bij een officiƫle RDW keuringsstation. Het is dus belangrijk om voor uitvoer van de auto, de juiste documentatie te hebben. Autouitvoeren.nl helpt met het regelen van een Transitokenteken, zodat de auto veilig geƫxporteerd kan worden.

Geldigheid Transitokenteken – 14 daags kentekenbewijs

Het transitokenteken is tot tegenstelling tot het normale kentekenbewijs, maar 14 dagen geldig. Het staat in de volksmond ook wel bekend als het 14-daagse kentekenbewijs. Met dit kentekenbewijs dat dus 14 dagen geldig is, kun je de auto veilig vervoeren (ook in het buitenland). Let er natuurlijk wel op dat naast dit transitokenteken, de overige documentatie ook in orde moet zijn. Per land verschilt de regelgeving voor het uitvoeren van een auto. Neem dus contact op met Autouitvoeren.nl, zodat je zeker weet dat je over de juiste gegevens, papieren en documenten beschikt voor het exporteren van je voertuig.

Keuringsafspraak voor Transitokenteken

Om een 14 daags kentekenbewijs te ontvangen, dient de auto bekend te zijn bij het RDW en dient het gekeurd te worden door een officieel RDW Keuringsstation. Als de auto geen geldige APK heeft, worden er direct een aantal APK-eisen gecontroleerd. Als de auto en alle documentatie is voltooid, krijgt u binnen 24 uur een transitokenteken. Daarbij is het ook nog benodigd in sommige gevallen, om een nieuw (officieel) kenteken aan te schaffen. Autouitvoeren.nl helpt bij alle zaken omtrent het aanvragen van een transitokenteken of het 14-daagse kentekenbewijs.

Auto uitvoeren naar Spanje

Auto uitvoeren naar Frankrijk

Vrijwaringsbewijs

Auto exporteren