Selecteer een pagina
BulgarianCzechDutchEnglishGermanPolishRomanian
N

Vrijwaring

N

Uitvoerverklaring (EDD)

N

Transitokenteken

N

Groene kaart

N

Douanedocument

Auto Exporteren naar Belgie

 Voor het uitvoeren van een auto naar België gelden andere regels dan voor bijvoorbeeld Duitsland, Polen of Bulgarije. Wij van Autouitvoeren.nl zijn volledig op de hoogte van alle regelgeving, documentatie en bewijzen die benodigd zijn voor het uitvoeren van een auto naar België. Je wilt voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, want verrassingen kosten altijd meer geld dan gedacht. Autouitvoeren.nl helpt met jouw autouitvoer naar Belgie!

Benodigdheden auto exporteren naar België

Er zijn allereerst meerdere scenario’s die om een auto te exporteren. Het kan natuurlijk om je eigen auto gaan, maar je kunt ook een auto schenken of een auto kopen verkoop in België. Wij gaan vandaag verder in op de benodigdheden voor het exporteren van je eigen auto naar België. Het allerbelangrijkste bij het uitvoeren van een auto naar België, is het uitschrijven van de auto bij het RDW. Deze instantie moet op de hoogte worden gebracht van het feit dat de auto straks niet meer in Nederland te vinden is. Dit proces duurt enkele dagen, dus het is van belang dat je hier tijdig rekening mee houdt. 

 

Daarnaast ben je, na uitschrijving, niet meer rijbevoegd met deze auto, aangezien de verzekering ook stopgezet is en je onverzekerd niet op de Nederlandse autoweg mag. 

 

Voorlopig kenteken België

Om te voorkomen dat alle auto’s op een trailer moeten worden vervoerd, kun je bij ons een voorlopig kentekenbewijs en voorlopige verzekering aanvragen. Hiermee mag je een korte tijd de auto toch weer vervoeren. Hiermee kun je dan zelf naar onze zuiderburen rijden, om de auto uit te voeren. Om echter alle documenten volledig in orde te hebben, willen wij je ook wijzen op het feit dat een uitvoerverklaring vanuit het RDW benodigd is, naast een CoC bewijs (Certifcate of Conformity). Zoals je kunt lezen zijn er al redelijk veel documenten nodig om je auto veilig uit te kunnen voeren naar België. Wij kunnen je volledig ontlasten en regelen alles van A tot Z. Wij kunnen je ook helpen met informatie om je auto veilig te laten inschrijven in Belgie, van verzekering tot bewijs van inschrijving. Autouitvoeren.nl ontzorgt jou voor de autoexport naar Belgie!

Lees ook meer informatie over:

Auto uitvoeren

Transitokenteken

Vrijwaringsbewijs

Auto exporteren naar Duitsland