Selecteer een pagina
BulgarianCzechDutchEnglishGermanPolishRomanian
N

Vrijwaring

N

Uitvoerverklaring (EDD)

N

Transitokenteken

N

Groene kaart

N

Douanedocument

Auto uitvoeren naar Duitsland

Een auto exporteren naar Duitsland is iets wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Er zijn veel Nederlanders die in Duitsland zijn gaan wonen, maar de onderlinge autohandel wordt ook steeds populairder. Echter zijn er wel enkele zaken waar goed opgelet dient te worden bij het uitvoeren van een auto naar Duitsland. Autouitvoeren.nl is specialist op het gebied van export van auto’s naar Duitsland en zorgt voor de juiste en volledige documentatie, export en alle randzaken die komen kijken bij het uitvoeren van een auto naar Duitsland. 

Wanneer auto uitvoeren naar Duitsland

Het uitvoeren van een auto naar Duitsland voor iemand die in Nederland woont, is anders dan voor een Duits persoon die zijn auto wilt meenemen vanuit Nederland. Voor het uitvoeren van een auto naar Duitsland, is het van belang om met enkele zaken rekening te houden. 

Allereerst dient je auto uitgeschreven te worden bij het RDW. Het RDW is de officiële instantie binnen Nederland waarbij alle autogegevens worden geregistreerd. Voor het exporteren van je auto naar Duitsland, is het uitschrijven bij het RDW dus gewenst. Hierbij dien je ook het kentekenbewijs in te leveren. Hier loop je al direct tegen het eerste ‘probleem’ aan, aangezien dit kentekenbewijs ook nodig is voor de import in Duitsland.

Autouitvoeren.nl kan helpen met het aanvragen van een Kentekenbewijs deel 2. Hiermee kan je nog 14 dagen rondrijden in Nederland en daarbuiten. Deze 14 dagen moeten dan ook gebruikt worden voor de invoer in Duitsland.

Als je met de auto eenmaal over de grens bent zal je er gelijk werk van moeten maken om de overschrijving te laten plaatsvinden. Voor het kunnen keuren van de auto zal je een CoC (Certificate of Conformity) moeten bezitten. In het CoC bewijs staan alle nodige details zoals:

  • het chassisnummer
  • type voertuig
  • het Europees typegoedkeuringsnummer aangegeven.

Auto laten uitvoeren naar Duitsland

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel regels om een auto veilig naar Duitsland te mogen uitvoeren. Het raden het daarom ook aan om contact op te nemen met een specialist, die al het papierwerk en de regelgeving hiervan uit handen neemt. Autouitvoeren.nl is specialist op het gebied van auto’s uitvoeren naar Duitsland en zorgt ervoor dat je zonder zorgen de auto kunt verkopen naar Duitsland, of mee kunt nemen na bijvoorbeeld een verhuizing. Een auto uitvoeren naar Duitsland doe je dus via Autouitvoeren.nl! 

Transitokenteken

Auto uitvoeren naar Belgie

Auto uitvoeren naar Roemenie

Auto uitvoeren / exporteren